Japonské pečivo


Chléb a pečivo je v Japonsku velmi populární. Poprvé se dostal chléb do Japonska prostřednictvím portugalských obchodníků a misionářů v polovině 16. století. Japonský výraz pro chléb je "pan", převzato původně z portugalského "pão". Japonské pečivo je typické svou měkkou a velmi nadýchanou až hedvábnou texturou.

Pečivo je stále více součástí japonské národní stravy. V roce 2011 dokonce statistiky ukázaly, že japonské domácnosti poprvé v historii utratily více za pečivo než za rýži. Mezi nejoblíbenější produkty patří shokupan, anpan, melon-pan. Níže na obrázcích a ve skutečnosti pak v NIPPAN BAKERY najdete ukázku těch nejznámějších druhů jak slaného, tak i sladkého japonského pečiva.

Chléb

Shokupan (celý)
japonský chléb
Shokupan (1/2)
japonský chléb
Koppe Pan
japonská žemle 
Roll Pan
máslová rolka

Sladké pečivo

Melon Pan
s vanilkovou krustou
Matcha Melon Pan
 s matcha krustou
Matcha Melon Pan
s matcha náplní 

Hōjicha Melon Pan
pražený zelený čaj
Jahodový Melon
Pan

AnPan
anko náplň
Matcha Twister
s matcha krémem
Cream Pan
s vanilkovým krémem
Čokoládový Pan
s čokoládovou náplní 
Mandlový Pan
s mandlovým obalem 
Tvarohový koláč
s borůvkami
Vanilkový koláč
s jablky
Mokka Pan
s kávouvou polevou
Cinnamon Roll
skořicový
Kuma Pan
vanilka/čokoláda
Sladká bulka
 
Jogurtový muffin
s kokosovou příchutí
Matcha Cookies
 
bílá čokoláda a ořechy
Kokosovo-čokoládové sušenky 
Pan s Matcha krémem
Cheesecake
Matcha Cheesecake
Bageta s mléčným krémem

Slané pečivo

Shokupan toast
losos, vejci, sýr
Shokupan toast
šunkou/houby/avokádo
Edamame Pan
sojové boby edamame
Chikuwa Pan 
s rybími koláčky
Pan s párkem
vejci a sýrem 
Curry Pan
se zeleninovou směsí
Bacon Epi
se slanina a sýrem
Corn Pan
s kukuřicí a sýrem
Pan se šunkou a sýrem