Japonské pečivo


Chléb a pečivo je v Japonsku velmi populární. Poprvé se dostal chléb do Japonska prostřednictvím portugalských obchodníků a misionářů v polovině 16. století. Japonský výraz pro chléb je "pan", převzato původně z portugalského "pão". Japonské pečivo je typické svou měkkou a velmi nadýchanou až hedvábnou texturou.

Pečivo je stále více součástí japonské národní stravy. V roce 2011 dokonce statistiky ukázaly, že japonské domácnosti poprvé v historii utratily více za pečivo než za rýži. Mezi nejoblíbenější produkty patří shokupan, anpan, melon-pan. Níže na obrázcích a ve skutečnosti pak v NIPPAN BAKERY najdete ukázku těch nejznámějších druhů jak slaného, tak i sladkého japonského pečiva.

Chléb

Shokupan (celý)
Shokupan (1/2)
Koppe Pan 
Roll Pan

Sladké pečivo

Melon Pan
Matcha Melon Pan
Matcha Melon Pan s náplní
Hōjicha Melon Pan
Jahodový Melon Pan
AnPan
Matcha Twister
Cream Pan
Čokoládový Pan
Mandlový Pan 
Tvarohový koláč
Vanilkový koláč s jablky
Mokka Pan
Cinnamon Roll
Kuma Pan
Sladká bulka
Jogurtový muffin
Matcha Cookies
Čoko-kokosovo sušenky 
Pan s matcha krémem
Cheesecake
Matcha Cheesecake
Bagetka s mléčným krémem

Slané pečivo

Shokupan toast s lososem
Shokupan toast
Edamame Pan
Chikuwa Pan
Pan s párkem 
Curry Pan
Bacon Epi
Corn Pan
Pan se šunkou a sýrem