Japonské pečivo
Chléb a pečivo je v Japonsku velmi populární. Poprvé se dostal chléb do Japonska prostřednictvím portugalských obchodníků a misionářů v polovině 16. století. Japonský výraz pro chléb je "pan", převzato původně z portugalského "pão". Japonské pečivo je typické svou měkkou a velmi nadýchanou až hedvábnou texturou.
Pečivo je stále více součástí japonské národní stravy. V roce 2011 dokonce statistiky ukázaly, že japonské domácnosti poprvé v historii utratily více za pečivo než za rýži. Mezi nejoblíbenější produkty patří shokupan, anpan, melon-pan. Níže na obrázcích a ve skutečnosti pak v NIPPAN BAKERY najdete ukázku těch nejznámějších druhů jak slaného, tak i sladkého japonského pečiva.
Chléb
japonský chléb
japonský chléb
japonská žemle
máslová rolka
Sladké pečivo
s vanilkovou krustou
s matcha krustou
s matcha náplní
pražený zelený čaj
Pan
anko náplň
s matcha krémem
s vanilkovým krémem
s čokoládovou náplní
s mandlovým obalem
s borůvkami
s jablky
s kávouvou polevou
skořicový
vanilka/čokoláda
s kokosovou příchutí
bílá čokoláda a ořechy
Slané pečivo
losos, vejci, sýr
šunkou/houby/avokádo
sojové boby edamame
s rybími koláčky
vejci a sýrem
se zeleninovou směsí
se slanina a sýrem
s kukuřicí a sýrem